موضوع: طـــــــــرق لطهي الجمــــــــــــــــبري.واكيد بالصور الجمعة مايو 28, 2010 1:22 am
السلام عليكم ورحمه الله وبركاته بسم الله نبدأ..... (1)..الجمبري بالزيت والليمون: -جمبري حجم كبير مقشر ومنظف -للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون) -ملعقتين زيت ...... -قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...
(2)كفته الجمبري: -جمبري حجم صغير -دقيق أرز حسب كميه الجمبري -بصله متوسطه+4فصوص ثوم -بقدونس وشبت -ملح وفلفل وكمون .........
-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات -بمدق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط الدقيق) -في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي
موضوع: رد: طـــــــــرق لطهي الجمــــــــــــــــبري.واكيد بالصور الجمعة مايو 28, 2010 1:24 am
(3)كفته الجمبري بالصلصه -يؤخذ مقدار من الكفته المقليه -عصير طماطم -3فصوص ثوم -ملح وبهارات .......... -في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت -ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي - ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل -أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن ....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده
(4)الجمبري المشوي 1: -المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا
(5)الجمبري المشوي2: -جمبري متوسط الحجم -مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه) .......... -علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه -بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح -يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل
تابع
(6)الجمبري المسلوق: -جمبري حجم كبير -طماطم حلقات -فلفل رومي حلقات -بصل حلقات -فلفل وكمون وملح ......... تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج
(7)شوربه الجمبري: -جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره -2كابوريا منظفه ومقطعه -نص كوب لبن -مستكه -ملح وفلفل ......... -في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه -ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء -اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.
8)الجمبري الصياديه بالارز: -جمبري وسط أو صغير -بصله متوسطه -أرز مصري مغسول -شبت أو بقدونس -حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا -ملح فلفل كمون .......... -حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني -ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي -ضيفي الارز المغسول +الماء -بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا
...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه
(9)طاجن الجمبري في الفرن: -جمبري حجم صغير -بصله مفرومه -عصير طماطم -بقدونس مفروم -ملح وفلفل وكمون .......... -حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي -أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي -ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب -أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن
(10)الملــــــوخيه بالجمبري: -عصير طماطم -ملوخيه خضراء مخروطه طبعا -جمبري حجم صغير -ثوم مفروم +كسبره ناشفه -2م زيت ...... -في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب -ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار -في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا