l.ιlιlι.lι رِوِمـٌ‘ـ~ـأنـٌ‘ـ~ـس مـٌ‘ـ~ــجـٌ‘ـ~ـروح ιl.ιlιl
تزيين الأكل فن وله أصول 369147
تزيين الأكل فن وله أصول 945263آهـٌ‘ـلآ وسـٌ‘ـهـٌ‘ـلآ بـكـم فـى مـنـتـديـآت

تزيين الأكل فن وله أصول Star2تزيين الأكل فن وله أصول Star2رومـٌ‘ـآنـٌ‘ــس مـٌ‘ــجـٌ‘ــروح تزيين الأكل فن وله أصول Star2تزيين الأكل فن وله أصول Star2
تزيين الأكل فن وله أصول Star2رجـآء عـمـل عـضـويـه مـعـنـآ آخـىتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلـزآئـرتزيين الأكل فن وله أصول Star2 / آخـتـى تزيين الأكل فن وله أصول Star2آلـزآئـرة
ثـم عـلـيـكـ تزيين الأكل فن وله أصول Star2بـتـنـشـيـطتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إشـتـرآكـك مـعـنـآ
عـن طـريـقتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلإيـمـيـلتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلـخـآص بـك
يـدآ بـيـد نـسـعـى لـرقـى إلـمـنـتـدى
تزيين الأكل فن وله أصول Star2رجـآءتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلـضـغـط هـنـآ
تزيين الأكل فن وله أصول 931201
l.ιlιlι.lι رِوِمـٌ‘ـ~ـأنـٌ‘ـ~ـس مـٌ‘ـ~ــجـٌ‘ـ~ـروح ιl.ιlιl
تزيين الأكل فن وله أصول 369147
تزيين الأكل فن وله أصول 945263آهـٌ‘ـلآ وسـٌ‘ـهـٌ‘ـلآ بـكـم فـى مـنـتـديـآت

تزيين الأكل فن وله أصول Star2تزيين الأكل فن وله أصول Star2رومـٌ‘ـآنـٌ‘ــس مـٌ‘ــجـٌ‘ــروح تزيين الأكل فن وله أصول Star2تزيين الأكل فن وله أصول Star2
تزيين الأكل فن وله أصول Star2رجـآء عـمـل عـضـويـه مـعـنـآ آخـىتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلـزآئـرتزيين الأكل فن وله أصول Star2 / آخـتـى تزيين الأكل فن وله أصول Star2آلـزآئـرة
ثـم عـلـيـكـ تزيين الأكل فن وله أصول Star2بـتـنـشـيـطتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إشـتـرآكـك مـعـنـآ
عـن طـريـقتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلإيـمـيـلتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلـخـآص بـك
يـدآ بـيـد نـسـعـى لـرقـى إلـمـنـتـدى
تزيين الأكل فن وله أصول Star2رجـآءتزيين الأكل فن وله أصول Star2 إلـضـغـط هـنـآ
تزيين الأكل فن وله أصول 931201
l.ιlιlι.lι رِوِمـٌ‘ـ~ـأنـٌ‘ـ~ـس مـٌ‘ـ~ــجـٌ‘ـ~ـروح ιl.ιlιl
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

l.ιlιlι.lι رِوِمـٌ‘ـ~ـأنـٌ‘ـ~ـس مـٌ‘ـ~ــجـٌ‘ـ~ـروح ιl.ιlιl

(ثـقـأفه - آخـبـآر - فـن - آخـر صـيحـآت آلـمـوضـه - ألـشـعـر وآلآدب - إسـلآمـيـآت - حـوآرآت جـآده وشـيـقـه - آغـآنـى مـنـآسـبـآت - آفـلآم عـآلـمـيـه - مـسـرحـيـآت) سـتـجـد مـعـنـآ كـل مـآ تـتـمـنـآه
 
الرئيسيةكود استايل مجلهمجله المنتدىأحدث الصورالتسجيـلدخولالتسجيلFacebook








 

 تزيين الأكل فن وله أصول

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
Mr.Hany
ĦД№n → Admin

ĦД№n → Admin
Mr.Hany


العذراء
الماعز
• تـآريـخ إلـتـسـجـيـل : 21/08/2008
• تـــآريــخ إلـمـيــلآد : 08/09/1979
• عــــدد إلــرســآيـــل : 20182
• إلـــعـــمـــــــــــــــر : 45
• تــقــيـيـم إلـعـضـــو : 33510
• إلـسـمـعــــــــــــــــه : 40
• إلــحـــــــآلـــــــــــــة : تزيين الأكل فن وله أصول User_online
• إلــــمـــهـــنــــــــــــه : تزيين الأكل فن وله أصول Politi10
• هـــــوآيــــتــــى : تزيين الأكل فن وله أصول Writin10
• مـــزآجــك إلـــيــــوم : تزيين الأكل فن وله أصول MxF99582
• إعـتـرآضــــــــــــــآت : تزيين الأكل فن وله أصول 880349
• الموقع الذى اتيت منه الينا مـؤسـسِ مـوقـع رومـآنـس مـجُـروح
ذكر
تزيين الأكل فن وله أصول Egypt_10
• إلآوســــــمــــــــــــــه : تزيين الأكل فن وله أصول 16081516
• مـشـآركـه سـيـئـــــــه   تزيين الأكل فن وله أصول Report


تزيين الأكل فن وله أصول Empty
مُساهمةموضوع: تزيين الأكل فن وله أصول   تزيين الأكل فن وله أصول Emptyالأربعاء فبراير 03, 2010 5:03 am

تزيين الأكل فن وله أصول



تزيين الأكل فن وله أصول 42-16247144



إزاي تزيّني أطباقك وتبيّني شطارتك في تقديم أكلك






تزيين الأكل من الحاجات اللي بتخلّي شكل أكلك شهي ولذيذ، مش بس كده ده كمان بيعطي انطباع حلو جداً عن الطبق اللي بتقدميه، وزي ما قال المثل الشعبي "العين بتاكل قبل الفم".. علشان كده إحنا النهارده حبينا نقدّم لك عدد نعرفك فيه إزاي تزيّني أطباقك وتبيّني شطارتك وشياكتك في تقديم أكلك...

وعلشان تقدري تعملي أطباق شكلها حلو ومتميّز يبقى لازم تحطي شوية القواعد الأساسية دي قدامك...

1- إنك تستخدمي حاجات طبيعية لتزيين الأكل، وتحاولي على أد ما تقدري إنك تقللي من استخدام الحاجات غير الطبيعية زي مثلا شرائح الليمون البلاستيك؛ لأن الحاجات الطبيعية بتدي شكل أحلى.

2- حاولي دايماً إن الحاجات اللي بتستخدميها في التزيين تكون متناسقة مع نوع الأكل اللي بتقدميه، يعني مثلاً تزيّني طبق السمك بشرائح ليمون، لكن مش معقول إنك تزيني التشيز كيك بالبقدونس؛ لأن ما فيش أي ترابط بينهما.

3- خدي بالك كمان من إن الأطباق اللي بتحتوي على أكثر من مكون إنك تستخدمي فيها حاجات بسيطة في تزيينها، أما الأطباق البسيطة فممكن إنك تعملي لها ديكور معقد شوية.

4- حاولي تعملي بالأكل اللي موجود في الطبق أشكال هندسية، زي الدواير أو أي شكل عشوائي يدي شكل حلو في النهاية؛ زي مثلا لو بتقدمي صدور فراخ مقطعة قطع صغيرة تبقى ترصيهم في الطبق على شكل حرف X، وممكن كمان إنك تسندي شرائح اللحمة على جبل تعمليه من البطاطس الصغيرة المسلوقة، وممكن تعملي تبديل بين الأطوال المختلفة للأكل في نفس الطبق يعني من الآخر نوّعي في طريقة وضع الأكل في الأطباق.

5- اوعي تفتكري إن تزيين أطباق التقديم هو بس اللي بيخلي أكلك يبان بشكل شهي ولذيذ، لكن كمان طريقة ترتيب الأطباق على السفرة، علشان كده يا ريت إنك تحطي الأطباق المرتبطة ببعضها قريبة من بعض.

6- اوعي تخلي سفرتك مزحومة بأطباق كتيرة، وتفتكري إن هي دي الشياكة؛ لأن الزحمة دي ممكن إنها تدي شكل مش حلو على السفرة.

7- في معلومة مهمة جداً يمكن تكوني أول مرة تسمعي عنها، ولكنها مهمة وأساسية في فن تزيين الأطباق، وهي إنه من الأفضل إنك تستخدمي أعداد فردية في الحاجات اللي بتذوّقي بها، وبلاش الأعداد الزوجية، يعني لو هتستخدمي شرائح من الطمام أو الليمون في تزيين أي طبق يبقى الأحسن إنك تحطي واحدة أو ثلاثة أو خمسة وبلاش تحطي اثنين أو أربعة؛ لأن الأعداد الفردية مريحة أكثر للعين.

8- لو عايزة تضيفي شكل جذاب لأطباقك بطريقة بسيطة جداً، يبقى أحسن حاجة إنك تستخدمي طريقة الرش، يعني ممكن ترشي على الطبق حاجات زي البقدونس المفروم أو المكسرات المفرومة أو السكر البودرة أو الكاكاو، وطبعاً ده كله بيكون على حسب مكونات الطبق اللي إنتِ عايزة تزينيه.

ودلوقتي بقى تعالي نتعرّف مع بعض على شوية حاجات ممكن تستخدميها في تزيين أطباقك...

1- الصوص:
الصوص من الحاجات البسيطة اللي ممكن تستخدميها في تزيين حاجات كتير، وميزته إنه سهل ومتوفّر منه أنواع وألوان كثيرة أوي، زي الكاتشاب أو صوص الشيكولاتة بالنسبة للحلويات، وممكن تعملي به أشكال كتيرة على أطباقك، وممكن ترشيه على شكل زجزاج، ولو عندك ميول فنية ممكن تعملي بالصوص أشكال زي قلب أو وردة.

2- الفاكهة:
استخدام الفاكهة في التزيين بيدّي لأطباقك شكل منعش وجميل، والتزيين بشرائح الفاكهة حاجة سهلة جداً، وكل اللي عليكِ إنك تجيبي الفاكهة اللي إنتِ عايزاها وتقطعيها شرائح وتحطيها على طرف الطبق، أو ممكن إنك تستخدمي مجموعة من الفواكه مع بعضها كقاعدة للطبق تحطي عليها صنف الأكل اللي عايزة تقدميه، يعني مثلاً ممكن تحطي شرائح كنتلوب مع الموز والمانجو على الطبق وتحطي عليهم كيكة أو أيس كريم.

3- الخضروات:
الخضروات كمان بيكون لها تأثير حلو أوي على شكل الطبق زي الفاكهة بالضبط، وفيه خضراوات كتيرة ممكن تستخدميها في التزيين زي الجزر والفجل والبنجر.. وفيه أفكار سهلة وبسيطة ممكن تعمليها باستخدام الخضراوات، زي إنك تبشري الجزر أو الفجل أو أي نوع خضار تاني، وتعملي بيهم شكل جبل صغير في وسط الطبق أو على جنب، وكمان ممكن تقطعي الخضار على أربعة وتعملي بيهم شكل وردة مثلاً.

كمان الخضرة زي البقدونس والكرفس والريحان والكسبرة والروز ماري والزعتر من الحاجات اللي بتكون دايماً متوفّرة في أي مطبخ مصري سواء كانت طازة أو ناشفة، والخضرة من الحاجات اللي بتدي طعم حلو ومختلف لأكلك، مش بس كده ده إنتِ ممكن كمان تستخدميهم في تزيين الأطباق، يعني ممكن تحطي أعواد البقدونس على جنب الطبق أو ترشي البقدونس المفروم على الأكل بشكل عشوائي، وصدقيني هيعمل شكل تحفة، وممكن تزوّدي جمال الطبق بإنك تستخدمي الزهور اللي بتنبت مع الأعشاب دي.

ونصيحة مني حاولي تبتكري في تزيين الأطباق؛ يعني ممكن إنك تستخدمي أي نوع خضار عندك في تزيين أطباقك، زي مثلاً إنك تستخدمي حبوب البسلة في عمل صف في وسط الطبق.

4- الجبنة:
ممكن تستخدمي أنواع مختلفة من الجبنة في تزيين الأطباق زي الجبنة الفيتا أو البارميزان أو الجبنة الرومي وكمان الجبنة القريش، وممكن تعملي أشكال مختلفة من الجبنة الشيدر باستخدام القطّاعة اللي بيكون لها أشكال مختلفة واللي بتستخدميها في تقطيع البسكويت.

5- الخبز المحمص:
ممكن تستخدمي الخبز المحمص في تزيين أطباقك، وخصوصاً أطباق اللحمة، وممكن تحطي بعض شرائح الخبز المحمص جنب طبق الشوربة.

وطبعاً لما جينا نحضر لك عدد عن تزيين الأكل ما كنش ممكن ننسى إننا نعرّفك إيه الأدوات اللي المفروض تكون موجودة في مطبخك، علشان تعملي أحلى الأشكال لأطباقك وتخلّي كل الناس تقول لك "إيه الجمال ده"، وعلشان كده عملنا لك جاليري بأهم الأدوات اللي لازم تكون عندك في المطبخ




أدوات التزيين



  • صحة وجمال



Average: Select ratingPoorOkayGoodGreatAwesome Poor
Okay
Good
Great
Awesome

No votes yet





Jan 27 2010
اضغط على الصورة لمشاهدة الجاليري:
تزيين الأكل فن وله أصول 42-22046044 مبشرة



تزيين الأكل فن وله أصول 42-19748338_0 قوالب الحلويات




تزيين الأكل فن وله أصول 42-22844517_0 قشارة خضار




تزيين الأكل فن وله أصول 051098082-04-fennel-vegetable-peeler_xlg_lg قطاعة خضار




تزيين الأكل فن وله أصول Apple-cuttercorer_0 قطّاعة الفاكهة




تزيين الأكل فن وله أصول Brushes فرش




تزيين الأكل فن وله أصول Citrus_stripper_0 قشارة ليمون




تزيين الأكل فن وله أصول Decorating_tips_0 أقماع للتزيين بأشكال مختلفة




تزيين الأكل فن وله أصول Decorating-bag_0 كيس التزيين




تزيين الأكل فن وله أصول Grapefruit-knife_0 سكينة مشرشرة




تزيين الأكل فن وله أصول Knives_0 سكاكين عادية




تزيين الأكل فن وله أصول LZ001381_0 قطاعة العجين بأشكال مختلفة




تزيين الأكل فن وله أصول Scissors_0 مقصات















google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);







ودلوقتي اتفرجي معانا على...

جاليري يوضّح لكِ طريقة التزيين باستخدام الليمون





طريقة التزيين باستخدام الليمون





  • اضغط على الصورة لمشاهدة الجاليري:


تزيين الأكل فن وله أصول 1 اغسلي الليمونة كويس وبعدين قشّريها بقشارة الليمون



تزيين الأكل فن وله أصول 2 ممكن تنظّفي الجزء الأبيض اللي على القشرة بالسكينة




تزيين الأكل فن وله أصول 3 قطعي القشرة لشرائح رفيّعة




تزيين الأكل فن وله أصول 4_0 اربطيها زي الفيونكة




تزيين الأكل فن وله أصول 5 وده هيبقى الشكل النهائي.. وممكن إنك تزيّني بيها طبق سمك مثلاً















google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);








جاليري يوضّح لكِ طريقة التزيين بالخيار





طريقة التزيين بالخيار



  • صحة وجمال

  • اضغط على الصورة لمشاهدة الجاليري:


تزيين الأكل فن وله أصول 1_0 اغسلي الخيار كويس وبعدين اقطعي أطرافه بالسكينة، وابدئي قطّعيه لشرائح بس تكون مايلة شوية



تزيين الأكل فن وله أصول 2_0 اعملي بالسكينة خط صغير لغاية نص شريحة الخيار




تزيين الأكل فن وله أصول 3_0 افتحي الشريحة بإيديكِ الاتنين بس كل إيد تكون في اتجاه عكس التانية زي ما هو واضح في الصورة




تزيين الأكل فن وله أصول 4_1 وده هيكون الشكل النهائي.. وعلى فكرة إنتِ ممكن تعملي نفس الحكاية مع شرائح الليمون والبرتقال















google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);








جاليري يوضّح لكِ طريقة التزيين باستخدام الجزر




طريقة التزيين باستخدام الجزر



  • اضغط على الصورة لمشاهدة الجاليري:


تزيين الأكل فن وله أصول 1_1 قشري الجزر واقطعي الطرفين بالسكينة وبعدين اقسميها نصفين وقطعيهم بالقطاعة بس مش بتقطعيها للآخر علشان تفضل متماسكة مع بعضها



تزيين الأكل فن وله أصول 2_5 بالراحة جداً اقطعي الجزء اللي في النص بالسكينة




تزيين الأكل فن وله أصول 3_4 حطي في النص شرائح زيتون أسود علشان تديكِ في النهاية شكل زهرة عباد الشمس















google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);








جاليري يوضّح لكِ طريقة التزيين بالبصل الأخضر





طريقة التزيين بالبصل الأخضر



  • اضغط على الصورة لمشاهدة الجاليري:


تزيين الأكل فن وله أصول 1_2 أحضري واحدة بصل أخضر واقطعي الجذور بتاعتها بالسكينة



تزيين الأكل فن وله أصول 2_2 قطّعي الأطراف الخضراء من البصل بالسكينة لشرائح رفيعة جنب بعضها بس خليهم متماسكين




تزيين الأكل فن وله أصول 3_2 حطي قطع البصل في ميه ساقعة بس مش مثلجة أوي لمدة 30 ثانية لغاية ما تلاقي إن الأطراف الرفيعة تجعدت ولفت على بعضها، وبكده هتلاقي في النهاية شكل وردة

















ولغاية هنا وخلص كلامنا النهارده..
وفي انتظار مشاركاتكم وتعليقاتكم...
سلام،،،







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://romance-magroo7.yoo7.com
NOUR.PS
إلـٌ‘ـمـٌ‘ـديـٌ‘ـر إلـٌ‘ـعـٌ‘ـآم
إلـٌ‘ـمـٌ‘ـديـٌ‘ـر  إلـٌ‘ـعـٌ‘ـآم
NOUR.PS


الحمل
القط
• تـآريـخ إلـتـسـجـيـل : 24/08/2008
• تـــآريــخ إلـمـيــلآد : 17/04/1987
• عــــدد إلــرســآيـــل : 7715
• إلـــعـــمـــــــــــــــر : 37
• تــقــيـيـم إلـعـضـــو : 19360
• إلـسـمـعــــــــــــــــه : 37
• إلــحـــــــآلـــــــــــــة : تزيين الأكل فن وله أصول User_online
• إلــــمـــهـــنــــــــــــه : تزيين الأكل فن وله أصول Unknow10
• هـــــوآيــــتــــى : تزيين الأكل فن وله أصول Painti10
• مـــزآجــك إلـــيــــوم : تزيين الأكل فن وله أصول 3had17
• إلــمـســتـــــــــــــوى : تزيين الأكل فن وله أصول Reputation_highpos
• إعـتـرآضــــــــــــــآت : تزيين الأكل فن وله أصول 6156
• الموقع الذى اتيت منه الينا www.romance-magroo7.yoo7.com
انثى
فلسطين
• إلآوســــــمــــــــــــــه : تزيين الأكل فن وله أصول S1
• مـشـآركـه سـيـئـــــــه   تزيين الأكل فن وله أصول Report


تزيين الأكل فن وله أصول Empty
مُساهمةموضوع: رد: تزيين الأكل فن وله أصول   تزيين الأكل فن وله أصول Emptyالثلاثاء فبراير 09, 2010 5:43 pm

يسلمووو هانى بجد نصائح كلها مفيده

انا استفدت جدا منها بالذات من طريقه التزيين

تسلم اديك

تزيين الأكل فن وله أصول 602825
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تزيين الأكل فن وله أصول
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
l.ιlιlι.lι رِوِمـٌ‘ـ~ـأنـٌ‘ـ~ـس مـٌ‘ـ~ــجـٌ‘ـ~ـروح ιl.ιlιl  :: مـٌ‘ـنـٌ‘ـتـدِى آلـٌ‘ـمـٌ‘ــراءهـ وآلـٌ‘ـمـجـٌ‘ـتـٌ‘ـمـٌ‘ـع :: مـٌ‘ـلـ‘ـتـقى آلـٌ‘ـمـ‘ـرآءه :: مـ'ـطـ'ـبـ'ـخ رٍٍوٍمـ'ـآنـ'ـس مـ'ـجـ'ـرٍٍوٍح-
انتقل الى: